ȘTIAȚI CĂ PETELE ALBE INESTETICE PE DINȚI POT FI TRATATE NON-INVAZIV?

Leziunile dentare de tip “pată albă” reprezintă suprafețe de demineralizare a smalțului, fiind în fond, leziuni carioase incipiente. Sunt rezultatul acțiunii bacteriilor, care prin producția de acid reușesc să penetreze stratul superficial al acestuia. Petele albe  pot apărea pe suprafața unui singur dinte sau pe mai mulți dinți.

Cum poți ști dacă ai pete albe pe dinți?

Răspunsul firesc la această întrebare ar fi că petele albe se văd cu ochiul liber. În realitate, diagnosticarea corectă  este difícil de realizat. Pentru a fi observate este esențial ca dinții să fie foarte bine uscați, lucru ce se poate obține doar în cabinetul stomatologic. Doar petele albe care apar ca urmare a defectelor de structură (hipomineralizare și hipoplazie) se pot observa și pe dinții acoperiți de salivă. Așadar, este obligatoriu să vă vizitați medicul stomatolog pentru a fi siguri de diagnostic.

În prezent acestea pot fi tratate printr-o abordare modernă, tratamentul cu infiltranți rășinici DMG ICON. Această metodă oferă niște avantaje extraordinare:

  •  nu necesită anestezie
  • nu presupune îndepărtarea de țesut dentar, fiind astfel ultraconservative.

Explicat în câteva cuvinte, ICON este o rășină, ceva similar materialului obișnuit de obturație, dar cu o fluiditate mult mai mare, ceea ce îi asigură pătrunderea în profunzime. Practic, infiltrează leziunea, îi oprește evoluția și redă aspectul sănătos al smalțului.

Pacienții ar trebui să rețină că această tehnică de infiltrare se adresează leziunilor incipiente, de dimensiuni reduse. De obicei, tratamentul presupune o singură ședință, dar pot fi și situații particulare care să necesite mai multe ședințe. Dacă pacienții se prezintă pera târziu la tratament, atunci soluțiile terapeutice care se mai pot lua în considerare vor fi albiri dentare sau tratamentul convențional al cariei. Mai multe detalii despre această procedură gasiți aici:

Programează-te acum la un consult la Clinica Stomatologică Sala Palatului, la doamna Dr.Cătălina Târnovschi!

______________________________

☎️Pentru programări sunați la 0731.345.129

📭Adresă: Strada Ion Câmpineanu nr. 23, Sector 1, București

Recommended Posts