Ce presupune o vizită la medicul neurolog pediatru?

Neurologia pediatrică este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea problemelor neurologice la copii.

Ce presupune un consult la medicul neurolog pediatru?

Neurologia pediatrică joacă un rol important în evaluarea neurologică periodică a copiilor născuți prematur, precum și a tuturor nou-născuților cu risc de a dezvolta sechele neurologice, având drept scop depistarea și tratarea precoce a oricărei afectări a sistemului nervos.

Această disciplină se ocupă cu diagnosticarea, tratarea sau monitorizarea multor suferințe neurologice la copii și bebeluși, cum ar fi: epilepsia, cefaleea, migrena, afecțiunile neuromusculare, traumatismele cranio-cerebrale, întârzierile în dezvoltarea psihomotorie, convulsiile febrile, tulburările de limbaj, vertijul, pavorul nocturn, torticolisul paroxistic benign, malformațiile și tumorile sistemului nervos, afecțiunile nervilor cranieni, etc.

Pentru depistarea și tratarea acestori boli neurologice la copii, în cadrul Clinicii Sala Palatului, se efectuează evaluarea neurologică și servicii de investigare EEG.

Dr. Craiu Cristina

DANA CRAIU

PROFESOR DOCTOR, MEDIC PRIMAR NEUROLOGIE PEDIATRICĂ

Doctor in științe medicale, Șef disciplină neurologie pediatrică la UMF Carol Davila, Șef Secție Clinica Neurologie Pediatrică Sp. Cl. de Psihiatrie Prof Dr. Alexandru Obregia, Competențe în neurofiziologie (EEG, EMG, PEC).

#Servicii medicale
1Consult neurologie pediatrică
2Control neurologie pediatrică