Ce presupune o vizită la medicul internist?

Medicina internă este ramura și specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul nechirurgical al afecțiunilor, în special cele ale organelor interne. Această specializare se adresează adulților.

Ce presupune o vizita la Medicină internă? 

Medicina internă este specialitatea medicală care privește organismul ca pe un tot unitar și care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul nechirurgical al majorității bolilor de care suferă adulții (plămani, inimă, stomac, ficat, intestin, sistem urogenital şi altele).

Medicul specialist de medicină internă integrează cazuri complexe cu afectarea mai multor organe și stabilește conduita ulterioară pentru cei cu multiple patologii.

Când trebuie să vă adresați medicului internist?

Dacă pacientul nu știe cărui medic să se adreseze, atunci ar fi recomandat să înceapă cu un consult la medicul internist. Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evită excesul de consulturi medicale care pot să nu fie necesare. Internistul efectuează consultația iniţială, prescrie tratament, și în cazul în care pacientul necesită investigații suplimentare, îl trimite la specialistul corespunzător (de exemplu s-a diagnosticat diabet zaharat – pacientul este îndrumat către medicul diabetolog, pentru suspiciune de cancer – pacientul este trimis la chirurg și oncolog, etc.).

În cazul în care aveți simptome vagi sau neclare, care nu par să țină de un anumit organ, cum ar fi: febra, oboseala, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală proastă, astenie, dureri abdominale, dureri în regiunea lombară, sau pentru orice alte simptome, este util un control inițial la un specialist de medicina internă.

Ce tratează medicul internist?

• Inima: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială,  insuficiență cardiacă

• Plămânii: bronșita cronică, astmul bronșic, bronhopneumopatia obstructivă cronică, pneumonia, traheobronșita acută

• Stomacul: gastrita, boala de reflux

• Ficatul: hepatita cronică, ciroza compensată

• Vezicula biliară: dischinezia biliară

• Colonul: colon iritabil

• Rinichii: litiaza renală (nisip și pietre de dimensiuni mici), infecții urinare, pielonefrita, insuficiența renală cronică (stadii incipiente)

• Sângele: anemii, depistare alte boli mai grave (limfoame, leucemii)

• Scheletul osos și articulațiile: poliartroze și discopatii ale coloanei vertebrale care nu necesită tratament chirurgical

• Metabolism: dislipidemii, gută sau hiperuricemii

 
Medicina Generala
#Servicii medicale
1Consult medicină internă
2Control medicină internă
3Injecție IM
4Ecografie abdominală
5Ecografie pelvină
6Ecografie tiroidiană
7Ecografie doppler venos membre inferioare
8Ecografie doppler venos membre superioare
9Ecografie doppler arterial membre inferioare
10Ecografie doppler arterial membre superioare
11Ecografie doppler cervical