Videofibroscopia ORL

Videofibroscopia ORL | Clinica Sala Palatului
Videofibroscopia ORL este o examinare minim invazivă ce permite vizualizarea foselor nazale, explorarea meatelor (căi de drenaj ale sinusurilor paranazale), a rinofaringelui, orofaringelui, hipofaringelui și laringelui. Datorită dimensiunilor reduse și a flexibilității, poate explora zone greu accesibile și dificil de vizualizat la examenul clinic ORL.
 
Se poate realiza cu sau fără anestezie locală, fiind o investigație ușor de tolerat atât de către copii cât și de către adulți, nu provoacă durere ci doar ușor disconfort. Se poate repeta ori de câte ori este nevoie.
 
Cu ajutorul videofibroscopiei pot fi diagnosticate o serie de afecțiuni ORL, cum ar fi: deviații de sept nazal, hipertrofii de cornete nazale, formațiuni tumorale benigne și maligne ale foselor nazale, faringelui și laringelui.
 
Este utilă, de asemenea, în evaluarea pacienților cu ronhopatie (sforăit) și apnee de somn, pentru monitorizarea pacienților după intervenții chirurgicale în sfera ORL dar și ca metodă de screening pentru pacienții ce prezintă factori de risc (fumat, consum de alcool, expunere la noxe).
 
Programează-ți un control ORL la doamna dr. Pîrvan folosind butonul de mai jos.